Produkter / Lær

LÆR

Lær av storfe selges som hele, sider, forparter, kruponger, hekter og buk. De hele blir som oftest brukt til møbelhud, med unntak av kalv.

Vi har tykkelser fra 1,2mm til 4,5mm (4,5 mm brukes som sålelær), og kalv fra 0,8mm til 2mm. Størrelsene varierer, men en hel er på omlag 5 kvm (+/-) og hel kalv 2 kvm (+/-). Ellers selger sider, forparter, hekter og culatte.

VEGETABILSK LÆR:

Vegetabilsk lær er garvet med bark eller barkestrakt og enten i grube eller trommel. Det kan være enten naturelt (ufarget) eller vegetabilsk farget. Vegetabilsk naturell skinn, er helt lyst og vil bli mørkere over tid, og få en fin patina. Vi har et meget omfattende utvalg av mykt og hardt lær, både grubegarvet og trommelgarvet. Og vi har fahlleder, blanklær og walklær med og uten rårand (rårandslær). Vegetabilsk lær er sterkt på overflaten, men har ikke samme rivestyrke som kromgarvet lær.

Våre vegetabilske lær kommer fra de beste garveriene I Eruopa.

 

KROMFARGET LÆR:

Vi selger kun kromgarvet lær som er garvet med krom IV.

Kromgarvet lær er sterkt og mykt, har gode egenskaper med henhold til tekniske verdier som rivestyke farge og lysekthet.

Noen eksempler :

Forpart 1,3 mm - 4 mm : Kan brukes til belter og vesker.

Krupong / Dobbel krupong 2 mm- 3,8 mm : Brukes til belter som trenger å være litt lengre enn belter fra forpartene, og stoler hvor man bruker kun læret for å sitte på, type safaristol og lignende.

Walklær med rårand (forpart) 1,8 - 2,6 mm : Også kalt rårandslær, brukes som lær til knivslirer.

Hekte / Dobbel hekte 1,8mm  - 2,6 mm:  Brukes ofte til seletøy for hest og hundekobbel, hvor man trenger hele lengden.

Niels Juelsgate 68

0259 Oslo, Norway

Mandag-Fredag : 9-16

Lørdag: 11-14

Tlf: +47 22 44 99 99

Fax: +47 22 44 77 99

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon